website

Cum să iți alegi parfumul în funcție de personalitate?

Cum să iți alegi parfumul în funcție de personalitate?

"Parfumul este acel accent definitoriu atât de aproape de intimitate care te descrie atât de bine şi care îţi anunţă prezenţa într-o încăpere, continuând să vorbească despre tine şi atunci când ai părăsit acel loc."

Astfel definea Coco Chanel parfumul, acel detaliu care, de multe ori, poate spune despre noi mai multe decât credem. Poate prin simplul fapt că nu este nevoie să spui niciun cuvânt pentru ca cei din jurul tău să își facă o primă impresie despre tine, atunci când porți acel parfum care întoarce capete.

Ți-ai pus vreodată întrebarea: "Care este parfumul meu preferat?" Sau, mai simplu: "Cum miros eu?"

Cu siguranță ai mai multe favorite sau există anumite note pe care le preferi într-un parfum, dar unul este acela special, care răspunde la întrebare.

Știm cu toții cât de grea este alegerea atunci când îți dorești un parfum nou, original, de calitate. Un preț accesibil sau un raport bun calitate-preț este primul aspect în alegerea unui produs cosmetic sau de parfumerie.

Însă, te-ai gândit ce ai dori să spună parfumul tău despre tine, despre personalitatea ta? 

Mai multe studii ale oamenilor de știință au demonstrat că exista o legătură între tipul de personalitate al fiecăruia și mirosurile/notele preferate. Astfel, chiar personalitatea ta este cea care te poate ajuta să alegi mai ușor un parfum. Iar acest lucru te va ajuta și să transmiți ceea ce dorești prin intermediul parfumului.

Principalele categorii sau familii olfactive în care se împart parfumurile sunt următoarele: aromatică (fougeres), citrice (parfumuri hesperidate), florală, orientală sau ambră, lemnoasă, Cyphre (Cipres) și cele cu note de piele. 

Iată ce spun aceste categorii despre personalitatea ta:

Parfumurile aromatice (fougeres) - note dominante: salvie, mentă, busuioc

Acestea emană un miros proaspăt, care amintesc de un parfum tipic pentru bărbați. Tipic masculine, sunt recomandate persoanelor cu o fire discretă sau celor dinamice.

Recomandări: Jean Paul Gaultier, Le Male  |  Azzaro - Pour Homme  |  

 

Parfumurile cu note de citice - note dominante: lămâie, bergamotă, grapefruit

Sunt, de asemenea, potrivite pentru persoane dinamice, sportive și vor impresiona întotdeauna persoanele din jur prin prospețime și vitalitate.

Recomandări: Dolce & Gabbana - Light Blue  |  Versace - Bright Crystal  |  Christian Dior - Joy

 

Parfumuri florale - note dominante: iasomie, trandafir, liliac

Aceste note sunt potrivite persoanelor romatice, sensibile și pasionale. Deoarece amintesc de copilărie, sunt potrivite și persoanelor visătoare.

Recomandări: Prada - Candy Florale  |  Viktor & Rolf - Flowerbomb  |  Maison Francis Kurkdjian - L'Homme A La Rose

 

Parfumuri orientale sau ambră - note dominante: vanilie scorțișoară, coriandru

Îmbătătoare, amețitoare, specifice orientului. Probabil printre cele mai căutate parfumuri, cele orientale definesc o personalitate seducătoare, puternică. Deoarece amintesc de destinații exotice, parfumurile orientale sunt potrivite și persoanelor pasionate de călătorii și de descoperirea unor culturi noi.

RecomandăriHermes - L'Ambre des Merveilles  |  Christian Dior - Miss Dior  |  Bvlgari - Man in Black

 

Parfumuri din categoria lemnoasă - note dominante: cedru, santal, vetiver

Aromele acestora amintesc de pădure în mod special și sunt perfecte pentru persoanele elegante, stilate, sobre.

Recomandări: Hermes - Terre D'Hermes  |  Diesel - Only the Brave  |  Calvin Klein - Euphoria  |  Bvlgari - Man Wood Essence

 

Parfumuri cu note de piele - note dominante: miere, tutun, stejar

Acestea sunt parfumuri de iarnă, în general și emană eleganța și misterul specifice articolelor vestimentare din piele, caracteristici ale unor persoane calme, cu încredere în sine.

Recomandări: Cartier - Declaration  |  Guerlain - L'homme Ideal  |  

Adaugă instrucțiuni suplimentare
Ai un cupon de reducere?

Ce dorești să cauți?